استفاده از گوشی موبایل و تبلت برای کودکان فواید و مضراتی در پیش دارد؟ مدت زمان پخش تبلت و تماشای تلویزیون چقدر باید باشد؟
مقدمه موبایل و تبلت کودکان
این سوالات، مدام ادامه دارد، تنها تعدادی از سوالاتی است که والدین در مورد استفاده از تبلت فرزندان خود دارند. امروزه در نتیجه کاهش بازی کودکان در خیابان و دیجیتالی شدن جهان، میزان استفاده از تلفن، تبلت و تماشای تلویزیون تا سنین بسیار پایین کاهش یافته است. کودکان بیشتر وقت خود را در خانه به بازی با تبلت یا تماشای تلویزیون می گذرانند.
در واقع تلفن های هوشمند، رایانه ها به ابزارهایی تبدیل شده اند که افراد در هر سنی از آنها استفاده می کنند. به طوری که نه تنها بزرگسالان، بلکه کودکان ۲ ساله نیز به طور مکرر این ابزارها را بکار می گیرند که بسیار مضر می باشند.
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و شرایط جهانی، استفاده از تلفن های هوشمند، رایانه ها و تبلت ها روز به روز در حال افزایش است. امکان توقف این دستگاه ها به طور کامل وجود ندارد. بلکه این وسایل الکترونیکی اغلب مورد استفاده کودکان می باشد و باعث می شود آن ها در سلامتی شان دچار مشکلات شوند و لازم به ذکر است که تلفن همراه و تبلت باعث بیماری های چشمی از جمله نزدیک بینی در کودکان می شود.
یک کودک چند ساعت در روز باید به تبلت نگاه کند؟
کودکان بین ۰ تا ۲.۵ سال هرگز نباید با تلویزیون یا تبلت آشنا شوند. مدت زمان استفاده از صفحه نمایش کودکان ۲ تا ۵ ساله نباید در مجموع از ۱ ساعت در روز بگذرد و کودکان ۵ سال به بالا باید در مجموع به ۲ ساعت در روز باشد. استفاده از تبلت ها که با توجه به محدودیت زمانی و مجاز تحت کنترل والدین است راه های جدیدی برای یادگیری ارائه می دهد که می تواند کودکان را قادر به گذراندن زمان با کیفیت کند.
دستگاه های هوشمند می توانند در سلامتی کودکتان مشکلات ایجاد کند
اگر از وسایل هوشمند مانند گوشی و تبلت آگاهانه استفاده نشود، مشکلات سلامتی زیادی را به همراه دارد. بسیاری از مشکلات سلامتی مانند مشکلات ناشی از تشعشعات ساطع می کنند، اثرات منفی روی مچ دست و انگشتان به دلیل استفاده طولانی مدت، تاثیر بر عضلات گردن، تاثیر بر نخاع، تاثیر بر چشم و کیفیت خواب…. دارد.
کودکان در برابر فناوری آسیب پذیر هستند
در حالی که والدین در حال بازی با وسایلی مانند تلفن و تبلت هستند، فرزندانشان آنها را تماشا می کنند. آنها تعجب می کنند که این چیز جالب چیست، مردم برای چند دقیقه به چه چیزی نگاه می کنند. آنها برای به دست آوردن این “اسباب بازی” تلاش می کنند و وقتی شکست می خورد گریه می کنند.
یک اشتباه مهم در اینجا انجام می شود. تلفن در دست کودک است. با توجه به اشعه های مضری که از گوشی ساطع می شود، آسیب بیولوژیکی بر روی کودک بیشتر از بزرگسالان خواهد بود. علاوه بر این، آسیب به رشد ذهنی و عاطفی کودک غیرقابل انکار خواهد بود.
دادن گوشی موبایل به یک کودک گریان
کودک وقتی بی حوصله است، وقتی گرسنه است، وقتی پوشکش خیس است یا وقتی می خواهد قدم بزند گریه می کند. والدین نیز خواسته های فرزندان خود را تا حد امکان برآورده می کنند. برای ساکت کردن کودکانی که گریه می کنند، استفاده از وسایل همراه مانند گوشی، تبلت و غیره برای والدین بسیار رایج شده است. کارشناسان به این وضعیت توجه می کنند و می گویند که باید نسبت به فناوری گام های مشکوک برداشته شود و قبل از استفاده از فناوری، کودکان را آگاه کرد.
زمان محدود!
حتما باید محدودیتی برای زمان استفاده از گوشی و تبلت فرزندتان تعیین کنید. زمان تلویزیون، تلفن و تبلت روزانه باید با توجه به محدودیت های زمانی مشخص شده متناسب با سن کودک محدود شود.
قوانین محکمی را برای استفاده از موبایل و تبلت تعیین کنید!
مطمئن شوید که قوانین شما در محدودیت زمانی شما محکم هستند. حتی دادن ۵ دقیقه اضافی به کودک باعث افزایش تعامل کودکانی می شود که آماده عبور از مرزها با تلویزیون، تلفن و تبلت هستند. تحمل چند بار به این معنی است که کودک هر روز شانس خود را امتحان می کند تا زمان را طولانی کند.
استفاده از موبایل و تبلت باعث بیماری های چشم می شود
دستگاه های دیجیتالی مانند کامپیوتر، گوشی های هوشمند و تبلت ها در استفاده طولانی مدت باعث اختلالات بینایی مانند نزدیک بینی و آستیگمات می شوند. بسیاری از مطالعات در این زمینه ثابت می کند که بیش از ۴ تا ۶ ساعت در روز جلوی این دستگاه ها باعث مشکلات چشمی می شود. همچنین لازم به ذکر است که وقتی کار با کامپیوتر با دقت انجام می شود، تعداد پلک زدن ها کاهش می یابد و در نتیجه خشکی چشم رخ می دهد.
فاصله درست را آموزش دهید!
علاوه بر محدودیت زمانی، برخی از قوانین نیز باید رعایت شود. کودک شما در ابتدا باید در فاصله مناسب از صفحه نمایش باشد تا از سلامت چشم محافظت کند. اجازه دادن به او برای تماشای بیش از حد از نزدیک می تواند باعث مشکلات بسیاری از اختلالات وضعیت بدنی گرفته تا اختلالات چشمی شود. بنابراین مطمئن شوید که فاصله دید حداقل ۳۰ سانتی متر باشد. اگر فاصله دید کمتر از ۳۰ سانتی متر است، زمان را به ۲۰ دقیقه محدود کنید.
استفاده از موبایل و تبلت باعث چاقی می شود
یکی از مشکلات سلامتی امروزی که در سرتا سر جهان دیده می شود، چاقی و بیماری های متعدد مرتبط با آن است. طبق مطالعه انجام شده. وسایلی مانند تلویزیون، تلفن هوشمند و تبلت مورد استفاده در تمام روز باعث چاقی می شوند. از آنجایی که وسایلی مانند تلفن، تبلت، کامپیوتر و تلویزیون که برای ساعات طولانی در طول روز استفاده می شوند، عدم تحرک را افزایش می دهند، خطر چاقی افزایش می یابد.
هواستان به او باشد!
کودکانی که با تبلت بازی می کنند یا در حال تماشای تلویزیون هستند صدایی تولید نمی کنند. این یک واقعیت شناخته شده است. با این حال، شرایط چندان خوشایندی برای کودک نیست که در هنگام استفاده از گوشی و تبلت تا این حد غرق در ابزارهای تکنولوژیکی شود و پیوند خود را با دنیا قطع کند. کنترل آنچه کودک تماشا می کند یا بازی می کند کاملاً ضروری است. حتی هر تبلیغی با محتوای منفی می تواند بر رشد کودک تأثیر منفی بگذارد.
مراقب محتوای موبایل و تبلت باشید!
اینترنت درها را به روی دنیایی از محتوای نامحدود باز می کند. بنابراین کودکان ممکن است با انواع صداها و تصاویر مواجه شوند. کاملاً ضروری است که کودکان هنگام استفاده از رایانه چه بازی هایی انجام می دهند و از کدام سایت ها بازدید می کنند. محتوای منفی مانند خشونت، جنسی، فحاشی، مرگ بر رشد ذهنی و روانی کودکان تأثیر منفی می گذارد.
مراقب تبلیغات باشید!
شاید متوجه شده باشید که وقتی آگهی منتشر شد، بچه ها ناگهان ساکت شدند و تمام حواسشان را به صفحه نمایش دادند. زیرا صفحه نمایش در تبلیغات به سرعت تغییر می کند و این دنیای پر جنب و جوش، رنگارنگ و متحرک توجه کودکان را به خود جلب می کند. با این حال، مشخص نیست در هنگام استفاده از تلویزیون، تلفن و تبلت چه نوع تبلیغاتی در مقابل کودک ظاهر می شود. بنابراین فیلم های تبلیغاتی نیز باید در هنگام استفاده کودکان از تبلت بررسی شوند.
الگو باشید!
اولین الگوی همه کودکان والدین آنها هستند. بخش مهمی از رشد کودک در خانواده تکمیل می شود. به همین دلیل توجه والدین به محتوایی که می بینند و گوش می دهند مفید خواهد بود. اگر با فرزندتان ارتباط برقرار نمی کنید و مدام به گوشی خود علاقه مند هستید، کودکتان برای رفع خستگی تبلت را رها نمی کند. به همین دلیل، یافتن فعالیتهایی که میتوانید با هم انجام دهید و انجام بازیها به شما این امکان را میدهد که زمان بسیار باکیفیتی سپری کنید.
باعث صاف شدن گردن می شود
استفاده طولانی مدت از رایانه، تلفن همراه و تبلت توسط کودکان خردسال باعث بدشکلی در ستون فقرات، صاف شدن گردن و درد در ناحیه گردن می شود. به طوری که امروزه دیده شده است که دلیل رایج شکایات صافی گردن استفاده از تلفن های هوشمند، تبلت ها و رایانه ها در حالت نشستن طولانی مدت است.
هنگام استفاده از این دستگاه ها در اثر کج شدن طولانی سر به جلو و در این حالت صاف شدن گردن ، بار روی ستون فقرات افزایش می یابد و مشکلات رخ می دهد.
استفاده از موبایل و تبلت باعث سردرد می شود
گوشیهای هوشمند، تبلتها و رایانههایی که برای مدت طولانی مورد استفاده قرار میگیرند باعث سردردهای مکرر در کودکان میشوند، زیرا تشعشعات الکترومغناطیسی را به محیط اطراف خود ساطع میکنند.
سندرم تونل کارپال می سازد
هنگامی که اعصاب مچ دست در کانال فشرده می شوند، به آن سندرم تونل کارپال می گویند. این مشکل رایج به عنوان فشرده سازی عصب در مچ دست نیز شناخته می شود. امروزه شایع ترین علت سندرم تونل کارپال استفاده از گوشی های هوشمند، تبلت ها و رایانه ها است.
اگر می خواهید درباره این مطلب بیشتر بدانید می توانید در سایت هوش نیک آن را مطالعه کنید.
و همچنین اگر از خواندن این مقاله لذت بردید می توانید لینک زیر به دوستان خود ارسال کنید.
نوشته استفاده از گوشی موبایل و تبلت برای کودکان | مدت زمان تبلت و موبایل چقدر باید باشد؟ اولین بار در مرکز هوش کودک نیک. پدیدار شد.